Suuhygienistin palvelut - Hammaskielo
1043
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1043,page-child,parent-pageid-624,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Suuhygienistin palvelut

Suuhygienisti tekee suun terveyden edistämistä sekä ennaltaehkäisevää hoitoa, kuten hampaiden fluorausta, sylkitestejä ja kotihoidon opastusta.

Suuhygienistillemme voi varata ajan hammaskiven poistoon, soodapuhdistukseen tai hampaiden valkaisuun. Suuhygienistimme tekevät myös hammaskorujen kiinnityksiä.

Hammaskiven poisto

Hammaskivi on hampaan pintaan sekä ientaskuun kovettunutta bakteeriplakkia. Hammaskivi ylläpitää ientulehdusta, joka vuorostaan altistaa hampaiden kiinnityskudossairaudelle eli parodontiitille. Hammaskiven poistaminen on siis erittäin tärkeä toimenpide parodontiitin muodostumisen ehkäisyssä.

 

Hammaskiveä ei saa puhdistettua itse pois kotikonstein hampaita harjaamalla, vaan siihen tarvitaan suuhygienistin tai hammaslääkärin tekemä hammaskiven poisto. Suuhygienisti poistaa hammaskiven joko käsi-instrumentein eli manuaalisesti tai ultraäänilaitteella.

 

Hammaskiveä ei muodostu kaikille, vaan sen muodostuminen on yksilöllistä. Hammaskiven muodostumiseen vaikuttaa mm. syljen koostumus. Suuhygienisti osaa arvioida vastaanotolla, kuinka usein juuri sinun kannattaa käydä hammaskiven poistossa.

 

Soodapuhdistus eli jauhepuhdistus

Jos hampaasi ovat värjäytyneet teen, kahvin, värjäävien ruoka-aineiden tai tupakan vaikutuksesta, niin soodapuhdistus sopii sinulle.

 

Suuhygienistin tekemä soodapuhdistus eli jauhepuhdistus poistaa tehokkaasti pinnalliset värjäytymät hampaiden pinnoilta ja hammasväleistä. Soodapuhdistuksen teho perustuu jauheen ja vesi-ilmasuihkun yhteisvaikutukseen. Jauheen, veden- ja ilmanpaineen avulla hampaat suihkutetaan puhtaaksi plakista ja bakteereista. Hampaista tulee kiiltävät, miellyttävän liukkaat, hohtavat ja puhtaan tuntuiset.

 

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisusta saat lisää tietoa täältä

 

Hammaskorun kiinnitys

Hammaskorun voi laittaa ainoastaan terveeseen suuhun. Myös kotihoitotottumusten tulee olla kunnossa. Hammaskoru tulisi hankkia itse, näin saat varmasti myös mieleisen.

 

Ennen hammaskorun kiinnittämistä suuhygienisti tarkistaa ja varmistaa hampaidesi ja ientesi kunnon. Kiinnityskohta valmistellaan ja koru kiinnitetään haluttuun kohtaan paikka-aineella, joka jää näkymättömiin. Korun kiinnitys on turvallista ja kivutonta.

 

Suuhygienistin palveluista voi saada Kela-korvauksen. Kelan korvauksen saamiseksi suuhygienistin tekemästä palvelusta tarvitaan hammaslääkärin lähete. Tutustu hinnastoomme täältä.