Suu- ja leukakirurgia
Suukirurgin vastaanotolle tullaan yleensä hammaslääkärin lähetteellä. Toimenpiteestä riippuen voidaan tarvita erikseen konsultaatio- ja suunnittelukäynnit. Hoitosuunnitelman laatimiseksi tarvitaan myös röntgenkuvia. Yleisimmät kuvaukset ovat panoraamatomografiakuvaus (ptg) ja kartiokeilatietokonetomografia (kktt). Meiltä löytyy molemmat kuvantamispalvelut.
Viisaudenhampaan poisto
Viisaudenhampaiden poistotarve arvioidaan yksilöllisesti. Yleisin viisaudenhampaisiin liittyvä ongelma on viisaudenhampaan osittainen puhkeaminen ja siihen liittyvät tulehdukset. Eniten viisaudenhampaiden hoidon tarvetta esiintyy nuorilla aikuisilla.
Hoito aloitetaan hoitosuunnitelmalla ja tarvittavilla röntgenkuvilla. Poiston vaikeusasteesta riippuen hoidon suorittaa hammaslääkäri tai suukirurgi.
Viisaudenhampaat poistetaan yleensä paikallispuudutuksessa. Tarvittaessa voidaan lisäksi käyttää rauhoittavia lääkkeitä, sedaatiota tai yleisanestesiaa. Hampaan poisto pyritään tekemään mahdollisemman atraumaattisesti eli aiheuttamalla mahdollisimman vähäinen trauma hammasta ympäröivään kudokseen, mutta tästä huolimatta viisaudenhampaita pitää välillä poistaa leikkaamalla. Leikkauksellisen poiston jälkeen haava suljetaan ompelein ja tarpeen mukaan määrätään antibioottikuuri. Särkylääkkeiden käyttö viisaudenhampaiden poistoleikkauksissa on useimmiten välttämätöntä. Hoidon jälkeen potilas saa vielä suulliset ja kirjalliset jälkihoito-ohjeet mukaansa.
Tarvittaessa saat lisätietoa hammaslääkäreiltämme.