Invisalign-oikomishoito - Hammaskielo
1052
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1052,page-child,parent-pageid-624,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Invisalign-oikomishoito

Invisalign-oikomishoito eli kalvo-oikomishoidossa käytetään yksilöllisesti valmistettuja, läpinäkyviä oikomiskalvoja. Hampaiden asentovirheestä riippuen hoitoon tarvitaan 14–50 läpinäkyvää oikomiskalvoa.

 

Jokainen kalvo on suunniteltu yksilöllisesti siirtämään hampaita juuri sopivan verran ja oikealla voimalla. Näin kalvoilla saadaan aiheutettua hampaille oikea voima oikeaan aikaan, ja hoito onkin hyvin tehokasta. Lisäksi Invisalign-oikomishoito on kalvojen läpinäkyvyydestä johtuen lähes huomaamatonta, eikä se juuri aiheuta esimerkiksi perinteisten oikomiskojeiden aiheuttamia huulten haavaumia ja hiertymiä. Kalvot voi ottaa myös kalvot pois suusta syömisen ja hampaiden pesun ajaksi.

 

Invisalign-hoitosuunnitelma tehdään digitaalisesti eli näet hampaiden 3D-hoitosuunnitelman ennen hoidon aloittamista. Invisalign-hoidon kesto voi lyhimmillään olla vain muutaman kuukauden, kun taas vaativimmissa tapauksissa hoitoaika voi lähennellä esimerkiksi kahta vuotta. Hoitojen kustannukset vaihtelevat välillä 4000-6000€.

 

Miten Invisalign hoidon voi aloittaa Hammas Kielossa?

Invisalign-oikomishoito alkaa aina konsultaatiokäynnillä. Tällä käynnillä kartoitetaan hoidon tavoitteet ja mahdollisuudet. Saat arvion hoidon kestosta ja kustannuksista. Tarvittaessa sinut ohjataan hammastarkastukseen ennen Invisalign-hoidon aloitusta.

 

Hammastarkastuksen ja perushoidon jälkeen voi varata ajan hampaiden digitaalista jäljentämistä varten. Samalla käynnillä otetaan myös alkuvalokuvat. Hoitosuunnitelma valmistuu muutamassa viikossa ja kalvojen toimitusaika on noin 2 viikkoa.

 

Oikomishoidon ensimmäisellä käynnillä kalvot sovitetaan, käydään läpi oikomiskalvojen käyttöä ja puhdistusta. Hampaisiin asetetaan tarvittaessa pieniä hampaanvärisiä muovikiinnikkeitä, jotka tehostavat kalvojen toimintaa. Oikomiskalvoja tulee käyttää vähintään 20–22 tuntia vuorokaudessa ja kalvot vaihdetaan tietyn välein, esimerkiksi 7-10 vrk välein. Kalvojen kanssa voi juoda vettä, mutta muuta juodessa tai ruokaillessa kalvot otetaan pois.

 

Tarvittaessa voit myös ottaa kalvot pois tärkeää tilaisuutta tai muuta vastaavaa varten. Joillain potilailla oikomishoito voi alussa aiheuttaa hieman esimerkiksi s-kirjaimen suhinaa, ja kalvoja vaihtaessa hampaat voivat tuntua hieman aroilta.

 

Oikomishoidon etenemistä kontrolloidaan hammaslääkärin vastaanotolla noin 4–6 viikon välein. Kontrollikäynneillä tehdään tarvittaessa myös hammasvälien hiontaa, mikä on yleinen tapa luoda lisää tilaa ahtautuneille hampaille. Hammasväleistä hiotaan turvallisissa rajoissa maksimissaan 0,5 mm per hammasväli. Joskus kalvo-oikomishoidossa käytetään myös taka-alueilla esimerkiksi pieniä kuminauhoja.

 

Kun oikomishoito on valmis, siirrytään retentiovaiheeseen. Retentiolla tarkoitetaan hampaiden liikkumisen estämistä. Retentio toteutetaan joko suun sisäpuolelle hampaiden pinnoille kiinnitettävällä teräksisellä retentiolangalla, pääosin yöaikaan käytettävällä retentiokalvolla tai molemmilla.

 

Konsultaatiokäynti on meillä maksuton.